Wednesday, October 31, 2012

TEmbak MenemBAk..

Assalamualaikum...

TAjuk N3 KAli ni asa takut plak kan. Cik Yla just nk sharing apa yang berlaku di kampung cik Yla pagi td jer. Ada satu kes kjadian tembak menembak antara polis dengan perompak. 

Cik yla xtahu jgak kisah sebenarnya.. tahu pun dari orang lain jgak, Kejadian rompakan berlaku dkt masjid semasa pemandu Myvi berhenti solat subuh, manakala isteri dan anaknya berada dalam kereta. Tyme tu lah perompak tuh ketuk cermin kereta, isteri pemandu tu turun dan tidak sempat mengambil anaknya. Perompak tuh terus melarikan kereta dan budak lelaki lam kete tu yang berumur lebih kurang 2 tahun. 

Dengar cerita penjenayah ni adalah penjenayah yang diburu polis disebabkan kes di Paloh Gua Musang semalam. Kes tembak menembak jgak tuh.. Aiiyyoooo scary skang ni. Macam2 boleh berlaku.. Dulu lau dgar kjadian mcm ni kat KL, biasa jer.. tapi bila kat kampung sendiri asa takut plak. Hope kpd semua orang berhati-hatilah walau di mana kita berada. 

Ni gambar budak cute miut yang berada dalam kereta tuh. cerdik jer budak ni. Ni masa Cik Yla p hOspital Machang. Sempat jugak amik pic budak ni.. Alhamdulillah dye selamat. Mesti trauma kan..

 Ni lah kanak-kanak yg berada dlm kete tuh. Semua org puji budak ni. Cerdik.. Alhamdulillah dye selamat.

Ni semasa penjenayah yang kna tembak.

okeh kepada sesape yang nak tahu secara detail lagi boleh lah dengar berita kat tv malam ni yer. 
 kat bawah ni ada link sal kejadian td.
notakaki : jaga diri, jaga anak , jaga harta benda dan jaga keselamatan walaupun di mana jua anda berada. okeh bebeh sesamalah kita berdoa kesejahteraan negara kita. 


No comments:

Post a Comment