Saturday, April 9, 2011

~ JAntuNg di lUar badan ~

halooooooo...


korang ada bc x paper kosmo sal derita seorang bayi di mana jantungnya berada di luar badan..sedey sangat taw.. ermm baru berusia 14 hari..sangat sadis tgok pnderitaan baby ni. 


ni berita kosmo....JOHOR BAHRU - Sukar dipercayai apabila seorang bayi lelaki comel dilahirkan dalam keadaan organ jantungnya terletak di luar tubuhnya sendiri.Itulah takdir Koh Jun Hao yang kini berusia 14 hari apabila organ jantungnya terletak di dada, bukan di dalam tubuh sebagaimana kebiasaan.Lebih menyayatkan hati, bayi berkenaan memerlukan 20 kali pembedahan bagi membolehkan jantungnya itu ditutup dengan kulit tiruan.Bapanya, Koh Guan Siang, 33,berkata, anak keempatnya itu dijadualkan menjalani pembedahan pertama bulan ini di Hospital Kuala Lumpur (HKL).Meskipun segala perbelanjaan untuk pembedahan menggunakan tabung bantuan perubatan HKL namun menurut Guan Siang, banyak kos lain yang perlu ditanggungnya.Menurutnya, rawatan susulan Jun Hao terutama bagi kos susu khas dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap hari amat tinggi.Beliau menganggarkan kos itu kira-kira RM3,000 sebulan yang terpaksa ditanggung olehnya semasa bayinya itu dirawat di HKL.

ermmm kecik2 dah hadapi dugaan oleh baby ni.. dah lebih 20 kali pmbedahan..Ya Allah selamatkanlah baby ni.. ntahlah aku x taw nk ckap apa agi, hnya leh bdoa jer. walaupun dye bukan bangsa sama ng aku, tp dye tetap manusia biasa. kan.kan.kan.
haa korang tgoklah pnderitaan baby ni..sama2lah berdoa yer..cian..(T_T)

No comments:

Post a Comment